Thursday, January 30, 2014

Penjagaan intim wanita part 2.

Ha uolls I promise to update abt tips and etc kan? Before ada share psl panty liner kan, So this time nak habaq mai pencuci wanita pulak.

Perempuan2 di luar sana ada guna dak? Kalau guna elok, kalau tak guna sila lah beri perhatian lebih na.. lelaki if nk guna pun bole, jaga kebersihan.. lg2 perempuan harus lah menjaga miss v kita, takkan nk berbau berlendir? Mcm2 kuman boleh berjangkit. Bahaya oo. Lg2 yg keputihan tu.. berbau n tak selesa kan…



So here, sy nk share mengenai penjagaan miss v yg sy guna kan like over past one year sudah.. pernah tukar 2 3 pencuci wanita sbb ada yg tak serasi dgn kulit dan yg ini sy dah guna over 1 year iaitu susuk dara.. 


satu botol tahan sebulan setengah -  2 bulan.


Bukan nk ckp apa lah tp, sekiranya di bahagian miss v tu ada luka or ada melecet ke, guna susuk dara ni letak sikit kt tapak tgn kiri bubuh setitis 2 air, n cuci hingga berbuih serta bilas, miss v akan rse sejuk n tmpt yg ada melecet sikit2 tu akan rse pedih sikit tp lps tu rse sejuk rse mcm kunyah gula2 mint yg sejuk tu, then rse segar n rse bersih. Banyaknyaa rase…




Ini lah dia, pencuci miss v susuk dara. Yg satu lg tu masker. Masker tu fungsinya, di bahagian miss v kita ada hitam2 standard sbb perempuan dtg period then pkai panties so celah2 akan kehitaman so guna masker tu sapu sikit, bahkan kalau ada luka/meleceh boleh sapu sekali.





Tapi sila berhati2 jgn jgn jgn sebarangan guna pencuci wanita bukan2 sgt2 bahaya lg2 kandungan kimia yg tggi.. tp yg ini adalah semula jadi bau asli.. dan dpt kan pd pengedar yg sah sahaja ye.. yg main beli kt pasar malam entah2 tak original tak memasal pulak.



So for more info bole Tanya auntie I uolls iaitu kak lina, segala pertayaan direct je Tanya dia ok? Perempuan2 segan nk tya, whatsapp je kak lina, kira mcm consultant utk perempuan2 yg ada mslh wanita. Bukan mslh rumah tangga tapi mslh penjagaan wanita ye.. auntie I adalah pengedar rasmi susuk dara ada lesen bagai so 200%  bole dipercayai, jgn ragu2 boleh mintak tgk lessen dia. So sebarang pertanyaan boleh whatsapp dia di nombor- 019-2380064 and cakap lah hangpa semua baca kt blog I pastu mana taw dpt diskaun ke kan. Hahaha. Or ni ha fb link dia https://www.facebook.com/lina.midy bole pm dia direct kat sana. 

Ok? jaga diri. Bye gegirls. xoxo



No comments: